Снимка БулфотоТелефонните измамници са започнали да изнасят парите си към Румъния с

...
Снимка БулфотоТелефонните измамници са започнали да изнасят парите си към Румъния с
Коментари Харесай

Ало-измамници изнасят имане чрез сделки за коли към Румъния

Снимка Булфото

Телефонните измамници са почнали да изнасят парите си към Румъния с мними покупко-продажби за коли. Това оповестиха проверяващи пред „ Монитор “.

Схемата била елементарна, само че ефикасна. Мулетата, които трябвало да прибират пачките, били уговаряни, че взимат пари за покупка на автомобил от Румъния, който трябвало да докарат наоколо до Русе, където е и една от меките на ало-мошениците. На място обаче измамниците им взимали парите и им давали сред 500 и 1000 лв. за пътя след което го отпращали без кола към България.

Мулетата нямали никаква визия, че вземат участие в скица за машинация на възрастни хора, само че и даже да имали, си мълчали, защото припечелвали положителни суми от транспорта на парите.

Последният подобен регистриран случай е в Ловеч. Само преди новогодишните празници хора в региона наброили близо 22 хиляди лв. на измамници. Парите били прибрани от мулета, които не знаели, че става въпрос за закононарушение. На тях им било обяснено, че с пачките ще купуват коли от Румъния.

От полицията в Троян да вземем за пример обясниха, че 44-годишен мъж от града е подал сигнал в ловешката полиция, че най-вероятно е станал „ муле “ на телефонни измамници. Мъжът е обяснил, че работи във компания и посредством оповестените контакти на 26 ноември е бил нает от непознати да извози ударен автомобил от Румъния до България. Било му е заръчано да мине през Ловеч, където ще го чака „ позната “ на обаждащите се жена и тя ще му съобщи парична сума, която им е нужна, с цел да си покрият изключителните разноски. Мъжът извършил напътствията и от тъкмо несъмнено място в Ловеч взел пари от стара жена, след което потеглил към Русе. По пътя мъжът се усъмнил в законността на всички условия към създалата се обстановка, подал е сигнал в районното ръководство в Ловеч и се е върнал назад в града, където предал сумата от 4900 лв. на полицейските чиновници.

Същия ден в ловешката полиция бил получен сигнал от 71-годишна жена от Мездра, която е обяснила, че е станала жертва на телефонна машинация и на 26 ноември в Ловеч е предала сумата от 4900 лв. на чужд мъж. По случая е формирано досъдебно произвеждане и работата по случая продължава.

От полицията оповестяват за още една телефонна машинация. Възрастен мъж от Троян дал 2600 лв. на измамници. Той бил измамен по познатата скица, че оказва подпомагане на Министерство на вътрешните работи за залавянето на телефонни измамници От полицията в Ловеч още веднъж предизвестяват да не се дават пари на непознати хора, без значение за какви се показват. „ На този стадий телефонните измамници не престават интензивно - най-малко това, което ние имаме като информация - да употребяват румънски сим карти и да работят от територията на нашата северна съседка – Румъния “, разкриват от бранш „ Измами “ към „ Национална полиция “. Оттам потвърдиха, че активите на мошениците към този момент се изнасят интензивно към чужбина, а не се харчат за скъпоструващи покои у нас.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР